Musaka od tikvica je zdrav u ukusan obrok koji će oduševiti vaše nepce i istovrmeno vas nahraniti kvalitetnim sastojcima. Ova varijanta klasične musake koristi svježe tikvice umjesto krumpira, čime se dobija laganija i nutritivno bogatiji obrok. Savršena je za ljetne dane kada su tikvice u sezoni. Uz malo truda napravite jelo koje će svi obožavati.
Sastojci:
- 3 luka
- 2 tikvice
- 4 kobasice
- sol i papar
- mljevena slatka paprika
- 4 jaja
- 250 ml jogurta
- 300 g feta sira
- 4 češnja češnjaka
- sol i papar
- 2 žlice brašna
- 1 žlica griza
Priprema:
Prodinstati luk i dodati mu sitno nasjeckane kobasice. Sve pirjajte nekoliko minuta i ostavite da se ohladi. Tikvice narežite na veće komade i začinite po želji. Na dno tepsije debelo posložiti tikvice, a na njih nadjev od luka i kobasica. Napravite preljev tako da umutite jaja, jogurt, fetu, češnjak, griz, brašno i začine. Prelijte ga preko kobasica i tikvica, pa pecite u pećnici na 200 stupnjeva oko 30 minuta.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice