Najpopularnije i omiljeno ljetno povrće - tikvice možete pripremiti na razne načine. Tražite li ideju za novo jelo, isprobajte tikvice zapečene u pećnici s kockicama kruha i sirom, idealne su za brzu ljetnu večeru.
Sastojci:
- 4 kriške kruha
- 30 g otopljenog maslaca
- 250 g tikvica
- 1 velika glavica luka sitno nasjeckana
- 1 veliko jaje, istučeno
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 1 žličica soli
- 250 g nasjeckanog sira
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva C. Kriške kruha narežite na kockice i stavite u zdjelu. Prelijte ih rastopljenim maslacem. Dodajte tikvice narezane na kockice, luk, jaje i češnjak pa posolite i dobro promiješajte.
Smjesu prebacite u vatrostalnu posudu i pospite površinu naribanim sirom. Pokrijte aluminijskom folijom i pecite u zagrijanoj pećnici 30 minuta.
Skinite foliju i pecite još 30 minuta.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice