Najpopularnije i omiljeno ljetno povrće - tikvice možete pripremiti na razne načine. Tražite li ideju za novo jelo, isprobajte tikvice zapečene u pećnici s kockicama kruha i sirom, idealne su za brzu ljetnu večeru.

Sastojci:

  • 4 kriške kruha
  • 30 g otopljenog maslaca
  • 250 g tikvica 
  • 1 velika glavica luka sitno nasjeckana
  • 1 veliko jaje, istučeno
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 žličica soli
  • 250 g nasjeckanog sira

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva C. Kriške kruha narežite na kockice i stavite u zdjelu. Prelijte ih rastopljenim maslacem. Dodajte tikvice narezane na kockice, luk, jaje i češnjak pa posolite i dobro promiješajte.

Smjesu prebacite u vatrostalnu posudu i pospite površinu naribanim sirom. Pokrijte aluminijskom folijom i pecite u zagrijanoj pećnici 30 minuta.

Skinite foliju i pecite još 30 minuta.