Kukuruz je ukusan kuhan i pečen, na grillu je jednostavan i ukusan prilog svakom ljetnom roštilju, a ovom pečenom kukuruzu, s dodatkom začinskog maslaca, nećete moći odoljeti.
Sastojci:
- 2 klipa kukuruza
- 2 žlice maslaca
- 1 šaka svježeg začinskog bilja (bosiljka, peršina, majčine dušice ili korijandera)
- 2 češnja češnjaka
- sol
- papar
- 20 g mrvljenog kozjeg sira
Shutterstock
Priprema:
Klipove kukuruza očistite i svaki prerežite na pola, začinsko bilje sitno nasjeckajte, a češnjak protisnite. U manjoj posudi pomiješajte maslac, začinsko bilje, češnjak, sol i papar. Smjesu dobro utrljajte po cijeloj površini kukuruza pa svaki zamotajte u aluminijsku foliju.
Stavite na roštilj na 30 minuta, okrećući na polovici vremena. Izvadite iz folije i stavite na pladanj.
Po želji po pečenom kukuruzu možete posipati mrvljeni kozji sir ili parmezan. Servirajte odmah i uživajte!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice