Kukuruz je ukusan kuhan i pečen, na grillu je jednostavan i ukusan prilog svakom ljetnom roštilju, a ovom pečenom kukuruzu, s dodatkom začinskog maslaca, nećete moći odoljeti.

Sastojci:

  • 2 klipa kukuruza
  • 2 žlice maslaca
  • 1 šaka svježeg začinskog bilja (bosiljka, peršina, majčine dušice ili korijandera)
  • 2 češnja češnjaka
  • sol
  • papar
  • 20 g mrvljenog kozjeg sira
Pečeni kukuruz s roštilja sa začinskim biljem
Shutterstock 

Priprema:

Klipove kukuruza očistite i svaki prerežite na pola, začinsko bilje sitno nasjeckajte, a češnjak protisnite. U manjoj posudi pomiješajte maslac, začinsko bilje, češnjak, sol i papar. Smjesu dobro utrljajte po cijeloj površini kukuruza pa svaki zamotajte u aluminijsku foliju.

Stavite na roštilj na 30 minuta, okrećući na polovici vremena. Izvadite iz folije i stavite na pladanj.

Po želji po pečenom kukuruzu možete posipati mrvljeni kozji sir ili parmezan. Servirajte odmah i uživajte!