Početak ljeta znači da kreće sezona mladog kukuruza. Kuhani kukuruz savršen je ljetni prilog, a za pripremu će vam trebati samo nekoliko minuta, a zagarantirano če razveseliti sve.

Kuhanje kukuruza je najlakši način priprema kukuruza, a svidjet će vam se naš poseban dodatak koji osigurava da ovaj kukuruz bude sladak, sočan i mekan svaki put. 

Kako odabrati kukuruz?

Kada kupujete kukuruz bitno je da gledate kakva mu je ljuska, rese i zrno. Za savršen klip kukuruza potrebno je tražiti klipove sa svježim listovima jarko zečene boje čvrsto omotani oko klipa. Končići koji vire iz vrha trebaju biti zlanosmeđe i lagano ljepljivi. Izbjegavajte crne i suhe resice.  Zrna bi trebala biti puna i čvrsta, izbjegavajte klipove koji su šuplji i smežurani.

Ako ne znate kako ukloniti svilenkaste končiće koji se nalaze po klipu, probajte ukloniti mekanom četkom, trljanjem suhim ručnikom ili probajte isprati po vodom. 

Kako najbrže skuhati kukuruz
Shutterstock 

Kuhanje kukuruza u 5 minuta

Veći lonac za juhu do pola napunite vodom i zakuhajte. Dodajte sol i malo šećera pa dodajte kukuruz. Poklopite, smanjite vatru na srednju i kuhajte 5 minuta.

Provjerite kukuruz nakon 5 minuta. Kada je kukuruz gotov, zrna bi trebala biti hrskava, a boja tamnija za jednu nijasnu. Prebacite u tanjur i prije posluživanja premažite klipove maslacom, a zatim po želji začinite solju i paprom.

Kuhanje klipa ovisi o starosti klipa, za starije klipove trebat će vam više vremena da se skuha. 

Kukuruz možete poslužiti kao zasebni manji obrok, predjelo, ali možete ga kombinirati kao prilog uz roštilj ili burgere. 

Izvor: Natasha's kitchen