Sezona je roštilja, ali to ne znači da ćete pripremati samo meso i povrće. Jeste li znali da na roštilju možete peći i voće? Grilane lubenice će vas oduševiti, a možete ih pripremiti i u grill tavi. Ovako pripremljene lubenice ukusne su u salati s feta sirom ili sa sladoledom, a na sličan način možete pripremiti i dinju ili ananas.
Sastojci:
- lubenica
- sok od limete (2 komada)
- sol (po želji)
- maslinovo ulje
- korijander
Shutterstock
Priprema:
- Lubenicu narežite na komade, premažite maslinovim uljem i sokom limete.
- Malo posolite i pecite lubenicu 3-5 minuta sa svake strane na roštilju ili u grill tavi.
- Kad je gotova, premažite preostalim sokom limete i pospite nasjeckanim korijanderom.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice