Uštipci su najpopularniji brzi i praktični zalogajčići koji se mogu jednostavno pripremiti u bilo koje doba dana i pašu kako za doručak tako i za večeru. A najbrži su oni za koje ne trebate ni kvasac.

Donosimo recept za štapiće od prženog tijesta, popularnog street fooda u Kini, a detaljan postupak pripreme pogledajte u videu.

Recept za kineske uštipke

Sastojci:

  • 350 g brašna
  • 10 g praška za pecivo
  • 1 čajna žličica sode bikarbone
  • 225 ml hladnog mlijeka
  • 2 žličice soli
  • 12 ml ulja

Priprema:

Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i postupno ulijevajte mlijeko. Promiješajte i dodajte uljee. Umijesite tijesto i ostavite ga pokrivenog 40 minuta. Zatim zamijesite tijesto, zamotajte ga u prozirnu foliju i ostavite da odstoji oko 4-5 sati na sobnoj temperaturi ili ga stavite u hladnjak preko noći. Tijesto razvaljajte prstima ili valjkom na oko pola cm debljine pa izrežite na trake. Zatim uzmite štapić za ražnjiće i malo ga namočite. Pritisnite sredinu svake trake tijesta, zatim stavite dvije trake jednu na drugu i ponovno pritisnite sredinu. Pržite na zagrijanom ulju.

Postupak pogledajte u videu: