Ako često pripremate palačinke, sigurno vas zanimaju dodatni savjeta i trikovi, kao i recepti za mekanije, prozračnije tijesto koje se neće lijepiti za tavu i koje će biti pahuljasto i mekano. U ovom receptu tajni sastojak je slatko vrhnje koje se dodaje u smjesu. Isprobajte!

Sastojci:

3 jaja
30 g šećera
prstohvat vanilin šećera
prstohvat soli
300 ml mlijeka
200 g brašna
300 ml slatkog vrhnja
15 ml ulja

Tajni sastojak za najmekše palačinke
Shutterstock 

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom, prstohvatom vanilin šećera i soli. Zatim dodajte mlijeko i prosijano brašno. Izmiksajte, prosijte smjesu da nema grudvica. Prelijte slatkim vrhnjem i uljem i pjenjačom lagano sjedinite sve sastojke. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite tijesto za palačinke da odstoji 20 minuta. Zatim ispecite palačinke s obje strane.