Ako često pripremate palačinke, sigurno vas zanimaju dodatni savjeta i trikovi, kao i recepti za mekanije, prozračnije tijesto koje se neće lijepiti za tavu i koje će biti pahuljasto i mekano. U ovom receptu tajni sastojak je slatko vrhnje koje se dodaje u smjesu. Isprobajte!
Sastojci:
3 jaja
30 g šećera
prstohvat vanilin šećera
prstohvat soli
300 ml mlijeka
200 g brašna
300 ml slatkog vrhnja
15 ml ulja
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, prstohvatom vanilin šećera i soli. Zatim dodajte mlijeko i prosijano brašno. Izmiksajte, prosijte smjesu da nema grudvica. Prelijte slatkim vrhnjem i uljem i pjenjačom lagano sjedinite sve sastojke. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite tijesto za palačinke da odstoji 20 minuta. Zatim ispecite palačinke s obje strane.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice