Od prezrelih banana ne morate pripremati samo banana kruh. Izmiksajte ih u blenderu s jajima, malo maslaca i dvije žlice kokosovog brašna, po želji dodajte cimet i ispecite palačinke. Ovakvo tijesto je zasitno i jako ukusno.
Sastojci:
3 zrele banane
3 jaja
1 žlica rastopljenog maslaca
2 žlice kokosovog brašna
1 žličica mljevenog cimeta
Priprema:
Sve sastojke stavite u blender i smiksajte ili ih stavite u dublju posudu i smiksajte štapnim mikserom. Ako želite da u smjesi bude komadića voća, banane zgnječite vilicom pa im dodajte ostale sastojke i dobro promiješajte.
Tavicu namastite, a kad se zagrije, ulijte dio smjese i pecite dok palačinka s donje strane ne posmeđi. Palačinka se prije okretanja mora dobro ispeći kako biste je lakše okrenuli jer je smjesa rijetka pa su palačinke krhke. Ispecite preostale palačinke i poslužite ih dok su još tople.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice