Mirisne i slatke grickalice od ušećerene kore naranče, limuna ili mandarina okusom podsjećaju na gumene bombone, ali puno su zdravije i aromatičnije. Dio su mediteranske kuhinje, njihova priprema je zapravo jednostavna, ali potrebno je vrijeme i malo strpljenja. Arancini se mogu jesti sami kao grickalica ili dodati u kolače, pogotovo čokoladne. 

Prenosimo vam recept za arancine po uzoru na onaj iz "Dalmatinske kuhinje" Dike Marjanović-Radice, tako da i sami, kod kuće, možete napraviti ovu tradicionalnu mediteransku slasticu.

Sastojci:

500 g kore od naranče, limuna ili mandarine
šećer + sitni šećer

Priprema:

Koru od agruma narežite i stavite namakati tjedan dana, uz mijenjanje vode dva puta dnevno. Kad omekša, kuhajte je u malo vode oko 15-ak minuta. Ocijedite, izvažite te pripremite šećera točno koliko teži kora. Šećer prokuhajte u malo vode i dodajte koru. Kad prokuha, izrežite je u trakice i uvaljajte u sitni šećer tako da se zalijepi za njih. Trakice posložite po kuhinjskoj krpi i pustite da se osuše. Kad se osuše, pospremite u teglicu i zavežite celofanom ili obložite papirom.

 Izvor: Story.hr