Nema ničeg boljeg od mirisa domaćih peciva, a za ova vam treba samo tri sastojka. Možete ih jesti slane, na njih namazati sir ili pak slatke, s džemom ili namazom od lješnjaka.
Sastojci:
500 g sira
500 g margarina
600 g brašna
majoneza i sezam po želji
Shutterstock
Priprema:
Pjenasto izmiksajte margarin sobne temperature i dodajte aribani sir. Izmiksajte pa postepeno dodajte prosijano brašno i zamijesite tijesto. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku sat vremena. Tijesto kratko premijesite na pobrašnjenoj podlozi pa ga razvaljajte. Pogačice vadite čašom i poredajte u nauljeni pleh. Po želji premažite majonezom i pospite sezamom. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 220°C oko 30 minuta.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice