Ako ste u potrazi za zdravim doručkom ili užinom koja će vas držati sitima do sljedećeg velikog obroka, ovaj kruh je idealan za vas. Priprema se od orašastih plodova i sjemenki, zbog tih sastojaka pruža energiju potrebnu za dnevne obveze, a priprema se super jednostavno. Količinu orašastih plodova i sjemenki možete prilagoditi svojim željama i ukusu, a možete i dodati neke druge sjemenke.
Recept za kruh od sjemenki i orašastih plodova
Sastojci:
- 3 šalice krupno nasjeckanih oraha
- 2 šalice badema
- pola šalice lješnjaka
- 2 šalice mješavine sjemenki (suncokret, bundeva, lan)
- 5 jaja
- 1/3 šalice maslinovog ulja
- 1 žličica soli
Priprema:
Pomiješajte jaja, maslinovo ulje i sol te im dodajte orašaste plodove. Pecite kruh oko sat vremena na 160 stupnjeva.
Kada se ispeče, izvadite ga iz pećnice, ostavite ga da se ohladi pa narežite. Čuvajte u hladnjaku.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice