Slatki kruh s grožđicama sjajno će pristajati kako uz toplu šalicu kave, tako i uz čašu bijelog vina - razlog više da isprobate!
Navedeni sastojci prikladni su za duguljasti kalup dužine 30 cm.
Sastojci:
100 g grožđica
500 g brašna
30 g kvasca
50 g šećera
100 g omekšalog maslaca
2 jaja
2 žlice ruma
250 ml mlakog mlijeka
1 žličica soli
naribana korica 1 limuna
Priprema:
Grožđice natopite rumom. U odvojenoj posudi zamijesite tijesto od brašna, razmrvljenog kvasca, mlijeka i malo šećera. Neka pokriveno uzlazi 15 minuta. Potom zamijesite preostali šećer, maslac, jaja, sol i limunovu koricu i brašno. Tijesto mijesite dok se ne počinju dizati mjehurići, a potom ga ostavite da se diže još 30-40 minuta.
Umijesite grožđice i tijesto staviti u kalup. Neka se diže još 15 minuta. U međuvremenu zagrijte pećnicu na 200°C. Slatki kruh pecite otprilike 50 minuta, a potom ga još vrućeg premažite maslacem.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice