Polpete od povrća kao što je grašak ili tikvice jako su popularne u sezoni tog povrća, brzo se pripremaju, a zasitne su i mogu se jesti kao prilog mesu, ali i kao potpuna vege alternativa mesu. S portala StvarUkusa donosimo vam recept za pljeskavice od leće, zdrave mahunarke koju vam preporučujemo uvesti u prehranu tijekom cijele godine.
Za one koji ne vole variva, ovo je savršen način kako jesti više povrća.
Sastojci
130 g leće, dobro oprane
2 1⁄2 šalice vode
1⁄2 žličice soli
1 žlica maslinovog ulja
1⁄2 srednjeg luka
1 mrkva
1 žličica papra
1 žlica soja umaka
95 g mljevene zobi
95 g krušnih mrvica
Recept za pljeskavice od leće
Operite leću
Leću ispereti u vodi.
Skuhajte
Leću kuhajte u slanoj vodi oko 45 minuta.
Popržite
Na ulju popržite luk i mrkvu dok ne omekšaju, trebat će vam oko 5 minuta. U zdjeli pomiješajte kuhane sastojke s paprom, soja umakom, zobi i kruhom.
Oblikujte polpete
Dok je smjesa još topla oblikujte pljeskavice, dobit ćete 8 do 10 pljeskavica.
Pecite
Pržite polpete 1-2 minute sa svake strane ili pecite na 200 C 15 minuta.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice