Polpete od povrća kao što je grašak ili tikvice jako su popularne u sezoni tog povrća, brzo se pripremaju, a zasitne su i mogu se jesti kao prilog mesu, ali i kao potpuna vege alternativa mesu. S portala StvarUkusa donosimo vam recept za pljeskavice od leće, zdrave mahunarke koju vam preporučujemo uvesti u prehranu tijekom cijele godine. 

Za one koji ne vole variva, ovo je savršen način kako jesti više povrća.

Sastojci

130 g leće, dobro oprane
2 1⁄2 šalice vode
1⁄2 žličice soli
1 žlica maslinovog ulja
1⁄2 srednjeg luka
1 mrkva
1 žličica papra
1 žlica soja umaka
95 g mljevene zobi
95 g krušnih mrvica

Recept za pljeskavice od leće

15:39
Korak 1

Operite leću

Leću ispereti u vodi.

15:41
Korak 2

Skuhajte

Leću kuhajte u slanoj vodi oko 45 minuta.

15:42
Korak 3

Popržite

Na ulju popržite luk i mrkvu dok ne omekšaju, trebat će vam oko 5 minuta. U zdjeli pomiješajte kuhane sastojke s paprom, soja umakom, zobi i kruhom.

15:42
Korak 4

Oblikujte polpete

Dok je smjesa još topla oblikujte pljeskavice, dobit ćete 8 do 10 pljeskavica. 

15:42
Korak 5

Pecite

Pržite polpete 1-2 minute sa svake strane ili pecite na 200 C 15 minuta.