Je li vam se ikad dogodilo da pečete kolač, meso ili neko drugo jelo i pratite recept i upute o temperaturi pećnice, ali jelo jednostavno nije gotovo nakon vremena napisanog u receptu?
Kod korištenja pećnice najvažnije je zapamtiti da je svaka pećnica drugačija i zapisana temperatura i vrijeme pečenja u receptu ne mora vrijediti za vašu pećnicu. Zbog toga postoji test s čačkalicom pomoću kojeg možete provjeriti je li biskvit pečen, a kad pečete meso, kod okretanja mesa možete provjeriti kako se peče i procijeniti koliko mu još treba.
No važno je i znati koristiti pećnicu na pravilan način, piše StvarUkusa, odnosno znati na kojoj temperaturi peći meso i kolače, a kada pećnica mora biti topla, a kada hladna.
Kad pečete puslice ili kuhano tijesto pećnica mora biti uključena na 60-150°C. Ovo omogućava da beze kore ili kuhano tijesto uvijek ispadne savršeno.
Ako pečete prhko tijesto, pećnica treba biti podešena između 150-200°C.
Na 250-300°C se peče meso (razne vrste pečenja), kao i lisnato tijesto.
Na najjaču temperaturu i skroz gore bliže grijaču podižete samo jela koja želite da dobiju koricu.
Kada pečete tijesto, musaku, meso, pećnica mora biti zagrijana prije nego što ova jela stavite u nju.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice