Kod pripreme pite najbrže lisnate pite sa sirom nema greške, a jednostavnost pripreme i lako dostupni sastojci mogli bi vas privući da ona postane vaš današnji ručak.
U nastavku pogledajte recept.
Sastojci:
- zamrznuto gotovo lisnato tijesto
- 200 g ribanog sira (gauda)
- 250 g krem sira (može i posni sir)
- 100 g rastopljenog maslaca
Priprema:
Tijesto ostavite preko noći u hladnjaku kako bi se odmrznulo. Paket lisnatog tijesta obično sadrži dva jednaka dijela lisnatog tijesta. Zagrijete pećnicu na 180 stupnjeva. Na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte lisnato tijesto. Naribajte sir pa ga pomiješajte s krem sirom. Dodajte malo soli i začine po želji.
Donju koru lisnatog tijesta stavite u četvrtasti pleh obložen papirom za pečenje. Nadjenite smjesom od sira pa poklopite drugom korom jednakih dimenzija. Sirovo izrežite na jednake kocke pa obilno premažite otopljenim maslacem. Po želji začinite krupnom solju.
Pecite oko 30 minuta, odnosno dok gornja kora ne dobije zlatnu boju. Poslužite toplo ili hladno.
Savjet: Uz sir možete dodati bilo koji drugi sastojak koji imate u hladnjaku. Šunka narezana na kockice, razno povrće, pa i ostaci bolonjeza – odlično će se uklopiti u ovaj recept.
Za ljubitelje slatkoga: U kremasti sir možete dodati šećer u prahu, nadjenuti donju koru, dodati voće, poklopiti i zapeći.
Izvor: zadovoljna.hr
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice