Domaći kikiriki maslac jako je jednostavan u izradi, a okusom je puno bogatiji od kupljenog. Maslac možete jesti za doručak uz kruh ili ga možete staviti u deserte. Med nije obavezan sastojak u receptu, ali dat će mu bolju kremastu teksturu i slađi ukus.
Sastojci:
- 1 kg slanog kikirikija
- 100 ml meda
- 30 ml soja sosa
- 50 ml sezamovog ulja
- sol
Priprema:
Kikiriki popržite u tavi povremeno miješajući. Nakon što počne smeđiti maknite s tave, u blender stavite kikiriki, krenite ga miksati i postepeno dodavajte soja sos, med i sol. Pred kraj, kada se je maslac od kikirikija skoro formirao dodajte sezamovog ulja. Miksajte sve dok se ne formira prava tekstura maslaca.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice