Ako ste ljubitelj banana kruha, oduševit će vas recept za koji ne morate paliti pećnicu jer se vrlo jednostavno priprema u tavi. Ovaj recept ne sadrži ni šećer pa je idealan za one koji paze na liniju.
Sastojci:
- 150 g brašna
- prstohvat soli
- malo cimeta
- 2 zrele banane
- 1 jaje
- 100 ml mlijeka
- 3 g suhog kvasca
- 30 ml maslaca
- 80 g brusnica
- maslinovo ulje
Priprema:
Pomiješajte brašno, sol i cimet. Banane ogulite, narežite na kolutiće i stavite u zdjelu. Dodajte jaje i mlijeko pa štapnim mikserom (ili u blenderu) izradite kompaktnu smjesu. Zatim dodajte otopljeni maslac i kvasac te promiješajte. Pomiješajte mokre i suhe sastojke. Pokrijte i ostavite da odstoji dok se smjesa ne udvostruči. Za to vrijeme narežite brusnice na manje komadiće i umiješajte ih u tijesto.
Tepsiju namažite maslinovim uljem i izlijte tijesto. Poravnajte i poklopite te ostavite 10 minuta prije nego što uključite štednjak. Zatim zagrijte štednjak i pržite 15-20 minuta. Okrenite i pecite s druge strane 5-10 minuta.
Čačkalicom provjerite je li kolač gotov. Ako čačkalica izađe čista, kolač je pečen.
Detaljan postupak pripreme pogledajte u videu:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice