Zašto birati, ako možete imati oboje? Na ovo pitanje odgovaramo receptom za hot dog s poštenom dozom cheddara. Poslužit će kao opušteni ručak, zalogajčić uz dobar film, ali i kao zvijezda dječjih rođendanskih proslava.

Ako želite, dodajte i karamelizirani luk ili prženi luk!

Zapečeni hot dog sa sirom

Sastojci:

4 peciva za hot dog
2 žlice maslaca
¼ žličice luka u prahu
¼ žličice češnjaka u prahu
4 hrenovke
300 g naribanog cheddar sira
4 glavice mladog luka

Priprema:

U manjoj posudi pomiješajte maslac s češnjakom i lukom u prahu, a mladi luk narežite na kolutove. Peciva za hot dog prerežite po dužini, ali ne do kraja. Maslace premažite vanjsku pecivo. Hrenovke lagano zarežite po dužini pa ih pecite na tavi otprilike tri minute sa svake strane. Hrenovke izvadite, a na toplu tavu poslažite peciva, premazanom stranom prema dolje. Na pecivo stavite manji dio naribanog sira, hrenovku, još malo sira i dio mladog luka. Poklopite i pecite na srednje jakoj vatri dok se sir na rastopi. Špatulom preklopite pecivo i ponovite postupak s preostalim sastojcima. Servirajte odmah!