Ove briljantne pločice od zobenih pahuljica, banana, kikiriki maslaca i tamne čokolade poslužit će kao doručak, snack i desert. Priprema i pečenje traju otprilike pola sata, a u njima možete uživati tijekom cijelog tjedna.
Sastojci u nastavku dostatni su za pripremu 16 komada, a dva su komada idealna jutarnja porcija. Ako želite, napravite duplu smjesu pa dio čuvajte u zamrzivaču do tri mjeseca. U slast!
Zobene pločice s kikiriki maslacem i bananom
Sastojci:
2 velike zrele banane
120 g kikiriki maslaca
50 g smeđeg šećera
1 jaje (M)
120 ml bademovog mlijeka
200 g zobenih pahuljica
1 žličica praška za pecivo
1/2 žličice soli
1 žličica cimeta
1 žličica ekstrakta vanilije
150 g nasjeckane tamne čokolade
Priprema:
Izmiksajte dvije zrele banane s kikiriki maslacem i šećerom pa dodajte jaje i mlijeko. Potom ubacite sve preostale sastojke pa još kratko miksajte kako bi se sastojci sjedinili. Prebacite smjesu u četvrtasti kalup, poput onog za brownieje, i zagladite. Pecite otprilike 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
Pričekajte da se u potpunosti ohladi pa narežite na kocke ili prutiće. Prebacite u posudu s poklopcem i čuvajte u hladnjaku do tjedan dana.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice