Od paketa raviola sa sirom napravite hrskave zalogajčiće za večeru ili druženje uz film. Trebat će vam otprilike pola sata, ali svaka će se minuta u potpunosti isplatiti.

Možete upotrijebiti različite vrste kupovnih raviola, ali oni sa sirom su najsigurniji izbor. Uz to, u ovom biste slučaju trebali upotrijebiti panko mrvice. Imajte na umu da je količina dovoljna za tri do maksimalno četiri porcije. Dobar tek!

Prženi ravioli

Sastojci:

  • 250 g svježih raviola
  • 40 g brašna
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu
  • 1/2 žličice mljevene slatke paprike
  • 1/2 žličice talijanske mješavine začina
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice papra
  • 2 jaja (L)
  • 100 g krušnih mrvica
  • 700 ml suncokretovog ulja (za prženje)

Priprema:

  1. Raviole najprije dobro pomiješajte s brašnom, češnjakom, paprikom, talijanskom mješavinom začina, soli i paprom.
  2. U jednoj posudi umutite jaja, u drugu uspite panko mrvice.
  3. Svaki raviol najprije umočite u jaja, a zatim u mrvice s obje strane.
  4. Zagrijte ulje u dubokoj tavi ili posudi većeg promjera pa pržite pet raviola odjednom. Bit će gotovi nakon tri do četiri minuta, a tijekom prženja ih obavezno okrenite.
  5. Prebacite gotove raviole na kuhinjske ubruse koji će upiti višak masnoće.
  6. Poslužite ih tople, s umakom od rajčice ili vrhnja. Dobar tek!