Od paketa raviola sa sirom napravite hrskave zalogajčiće za večeru ili druženje uz film. Trebat će vam otprilike pola sata, ali svaka će se minuta u potpunosti isplatiti.
Možete upotrijebiti različite vrste kupovnih raviola, ali oni sa sirom su najsigurniji izbor. Uz to, u ovom biste slučaju trebali upotrijebiti panko mrvice. Imajte na umu da je količina dovoljna za tri do maksimalno četiri porcije. Dobar tek!
Prženi ravioli
Sastojci:
- 250 g svježih raviola
- 40 g brašna
- 1/2 žličice češnjaka u prahu
- 1/2 žličice mljevene slatke paprike
- 1/2 žličice talijanske mješavine začina
- 1/2 žličice soli
- 1/4 žličice papra
- 2 jaja (L)
- 100 g krušnih mrvica
- 700 ml suncokretovog ulja (za prženje)
Priprema:
- Raviole najprije dobro pomiješajte s brašnom, češnjakom, paprikom, talijanskom mješavinom začina, soli i paprom.
- U jednoj posudi umutite jaja, u drugu uspite panko mrvice.
- Svaki raviol najprije umočite u jaja, a zatim u mrvice s obje strane.
- Zagrijte ulje u dubokoj tavi ili posudi većeg promjera pa pržite pet raviola odjednom. Bit će gotovi nakon tri do četiri minuta, a tijekom prženja ih obavezno okrenite.
- Prebacite gotove raviole na kuhinjske ubruse koji će upiti višak masnoće.
- Poslužite ih tople, s umakom od rajčice ili vrhnja. Dobar tek!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice