Preporučujemo upotrebu malih kuglica mozzarelle, koje su taman veličine zalogaja. Ako vam nisu pri ruci, narežite mozzarellu na kockice podjednake veličine. Ostavite ih u marinadi barem sat vremena, kako bi se okusi sljubili, a zatim ih servirajte na plati, u salati ili ih nabodite na drvene štapiće.
Marinirana mozzarella
Sastojci:
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 češanj češnjaka
- 1 žličica origana
- 1 žlica svježe narezanog peršina
- ¼ žličice soli
- ¼ žličice papra
- 300 g mini mozzarelle
Priprema:
- U zdjelu dodajte maslinovo ulje, protisnuti češnjak, origano, narezani peršin te sol i papar. Vilicom kratko promiješajte da se sastojci sjedine.
- Ocijedite kuglice mozzarelle, a zatim ih ubacite u zdjelu. Dobro promiješajte kako bi svaka kuglica bila obložena uljem i začinima.
- Ako imate vremena, stavite kuglice sira u hladnjak na sat vremena.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice