Preporučujemo upotrebu malih kuglica mozzarelle, koje su taman veličine zalogaja. Ako vam nisu pri ruci, narežite mozzarellu na kockice podjednake veličine. Ostavite ih u marinadi barem sat vremena, kako bi se okusi sljubili, a zatim ih servirajte na plati, u salati ili ih nabodite na drvene štapiće.

Marinirana mozzarella

Sastojci:

  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žličica origana
  • 1 žlica svježe narezanog peršina
  • ¼ žličice soli
  • ¼ žličice papra
  • 300 g mini mozzarelle

Priprema:

  1. U zdjelu dodajte maslinovo ulje, protisnuti češnjak, origano, narezani peršin te sol i papar. Vilicom kratko promiješajte da se sastojci sjedine.
  2. Ocijedite kuglice mozzarelle, a zatim ih ubacite u zdjelu. Dobro promiješajte kako bi svaka kuglica bila obložena uljem i začinima.
  3. Ako imate vremena, stavite kuglice sira u hladnjak na sat vremena.