Rolice od patlidžana savršeno su predjelo, ali i odlična vege večera. Ako ih odlučite poslužiti kao glavno jelo, napravite sezonsku salatu i tostirajte kruh.

Za pripremu rolica rezervirajte otprilike 45 minuta. Možete ih pripremiti unaprijed, čuvati u hladnjaku i zapeći u umaku netom prije no što stignu gosti. Dobar tek!

Rolice od patlidžana u umaku od rajčica

Sastojci:

  • 2 patlidžana
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sol, papar

Sastojci za nadjev:

  • 150 g ricotte
  • 150 g mozzarelle
  • 2 mlada luka

Sastojci za umak:

  • 400 g cherry rajčica
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • prstohvat šećera
  • sol, papar

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Patlidžan operite i narežite po dužini na tanke šnite. Premažite svaku šnitu maslinovim uljem pa je posolite i popaprite.
  3. Patlidžan stavite na gril tavu pa ga pecite s obje strane dok ne poprimi zlatnu boju. Maknite s tave i položite na papirnate ubruse.
  4. Nadjev napravite od ricotte, mozzarelle i nasjeckanog mladog luka.
  5. Na svaki komad grilanog patlidžana stavite žličicu nadjeva pa dobro zarolajte. Poslažite sve rolice na jedan pladanj.
  6. U većoj tavi zagrijte žlicu maslinovog ulja pa dodajte polovice cherry rajčica. Miješajte i pričekajte da omekšaju. Maknite ih s vatre pa dodajte nasjeckani češnjak i malo šećera. Posolite po ukusu soli i paprom.
  7. Na dno vatrostalne posude stavite nekoliko žlica umaka, poslažite sve rolice pa završite ostatkom umaka od rajčica.
  8. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva otprilike 15 minuta, dok se sir ne otopi. Poslužite odmah!