Prženi krumpirići su mnogima najomiljenije jelo od krumpira, a toliko su ukusni da mogu zamijeniti čips ili bilo koju kupovnu slanu grickalicu. Inače, 13. srpnja obilježava se Svjetski dan pomfrita. Krumpir se na ovaj način priprema jednostavno, ali kako biste dobili savršeno hrskav okus, dobro je znati ove trikove.
Odaberite pravu vrstu krumpira
Možda vam se čini nevažnim, ali odabir pravog krumpira uvelike ovisi o tome kako će vam krumpirići ispasti. Ako pripremate prženi krumpir, onda je najbolje izabrati bijeli. Sadrži puno škroba i malo vode te će zbog toga pomfrit biti hrskaviji.
Namočite svježi krumpir
Držite li svježe krumpiriće u hladnoj vodi najmanje četiri sata, isprat ćete sav višak škroba. To im pomaže da se ravnomjerno ispeku i osigurava da ne potamne izvana dok se unutrašnjost peče. Prženi krumpirići mogu stajati u vodi do 24 sata.
Dvostruko prženje
Pomfrit pržite na ulju na 150°C 3-4 minute dok ne postane mekan na dodir. Izvadite krumpiriće i ostavite na plehu dok dodajete ostatak sirovog krumpira, pa pojačajte vatru dok se ulje ne ugrije na 180°C. Pažljivo dodajte krumpiriće u ulje, izbjegavajte pretrpavanje. Pržite dok ne poprime savršenu zlatnu boju.
Izvor: Stvar ukusa
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice