Mljeveno meso je svestrano jer se od njega mogu pripremati razna jela. Želite li još ukusnije i sočnije mesne okruglice, isprobajte ovaj recept u kojem se dodaje bijelo vino.
Recept za mesne okruglice
Sastojci:
500 g mljevenog mesa
1 jaje
60 g parmezana
2 žlice maslinovog ulja
1 režanj češnjaka
2 žlice peršina
30 g krušnih mrvica
30 ml (2 žlice) mlijeka
sol i papar
brašno
120 ml suhog bijelog vina
120 ml vode
Priprema:
Pomiješajte mljeveno meso, jaje, parmezan, češnjak, maslinovo ulje, peršin, krušne mrvice, mlijeko, sol i papar. Od smjese oblikujte kuglice i svaku uvaljajte u brašno.
Zagrijte malo maslinovog ulja u tavi i pecite mesne okruglice 5 minuta sa svake strane, ili dok ne postanu hrskave i zlatne. Ulijte vino i vodu i kuhajte na laganoj vatri još 10 minuta.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice