Poznato je da je nekadašnji predsjednik bivše države, Josip Broz Tito bio veliki gurman, a njegovo ime nosi i starinski kolač s orasima - Titova torta ili Titov kolač. Recept s YouTube kanala Deda Miletova kuhinja je za slano jelo, a navodno ga je Jovanka pripremala kad su boravili na Brijunima. Brijunske ćufte s krumpirom pripremaju se jednostavno, a jako su zasitne i ukusne.

Recept za brijunske ćufte s krumpirom

Sastojci:

  • 1 kg krumpira
  • 500 g mljevenog mesa
  • 2 jaja
  • 150 g slanine 
  • 250 g naribanog sira
  • 50 g maslaca
  • 50 ml ulja
  • origano, papar, vegeta
  • 1 umaka od rajčice
Recept za brijunske ćufte s krumpirom koje je Jovanka pripremala Titu
Shutterstock 

Priprema:

Skuhajte krumpir i pripremite ćufte. U mljeveno meso dodajte sitno nasjeckan luk i češnjak. U smjesu pomiješajte i sitno nasjeckanu slaninu pa dodajte jaja sa začinima. Smjesu dobro promiješajte i ostavite da odstoji oko 30 minuta.

Umak od rajčice pomiješajte s uljem i žličicom origana. Kuhani krumpir procijedite i izgnječite s maslacom, kao kod pripreme pirea. Smjesi dodajte naribani sir i ponovno promiješajte. Stavite krumpire u posudu za pečenje. Preko toga prelijte smjesu od rajčice.