Meso s graškom u umaku od rajčice uvijek je dobra ideja za ručak, a ako ga kombinirate s krumpirom začinjenim kuminom, dobit ćete pravi gurmanski specijalitet koji će se svidjeti cijeloj obitelji.

Sastojci:

  • 1,2 kg svinjskog vrata
  • 200 g graška
  • 2 mrkve
  • 2 čili papričice
  • 3 žličice soli
  • 1 žličica papra
  • 50 ml ulja za prženje
  • 2 češnja češnjaka
  • 3 grančice ružmarina
  • 800 g pelata

  • 500 g krumpira
  • 1/2 žličice soli
  • 1 žličica kumina

Priprema:

Svinjetinu narežite na veće komade, začinite soli i paprom i promiješajte. Zagrijte ulje i pržite svinjetinu oko 3 minute s obje strane. U tavu dodajte nasjeckani češnjak, popržite ga te dodajte pelate. Dodajte grančice ružmarina i cijele čili papričice. Promiješajte, poklopite i ostavite da se kuha oko 60 minuta na laganoj vatri. Po potrebi dodajte vode. Mrkvu narežite na veće komade, pa dodajte u tavu. Dodajte smrznuti grašak i promiješajte. Poklopite posudu i ostavite da lagano kuha još 15 minuta. Krumpir operite, ogulite i narežite na komade srednje veličine. Pospite soli i kuminom, zatim kuhajte na pari dok ne omekša.

Postupak pogledajte u videu: