Čitateljica Snježana poslala nam je recept za predivnu roladu s narančama.

Recept koji će do 5. srpnja dobiti najviše reakcija ispod članka osvaja nagradu. Kako biste mogli staviti reakciju na recept, potrebno je registrirati se na portalu Skuhaj.

Recept čitateljice Snježane za roladu s narančama

Sastojci:

  • 2 naranče, oprane, narezane na tanke ploške
  • 4-5 žlica šećera
  • vode toliko da pokrije ploške naranči

Biskvit:

  • 3 jaja
  • 5 žlica šećera
  • 1 vanilija bourbon aroma
  • 5 žlica mlijeka
  • 5 žlica ulja
  • naribana korica jednog limuna
  • 6 žlica brašna +1 žličica praška za pecivo

Krema:

  • 1/2 l mlijeka
  • 1 pakiranje Special puding cheesecake
  • Napravite šlag
  • 20 dkg sirnog namaza(krem sira)
  • 8 dkg šećera
  • 1 pakiranje želatine u prahu (1 dkg)

Priprema:

Prokuhajte naranče sa šećerom oko 15 minuta, izvadite ih iz tekućine koju sačuvajte. Dobro ih ocijedite i poredajte na pek papir u tepsiju veličine 25×35 otprilike.

Umutite snijeg od bjelanjaka te posebno umutite žumanjke s šećerom, limunovom koricom, aromom vanilije, mlijekom, uljem, brašnom s praškom za pecivo. Na kraju lagano umješajte snijeg od bjelanjaka. Biskvitnom smjesom zalijte ploške naranče te pecite oko 15 minuta na 175*C. Gotov biskvit, odvojite od stranica nožem, izvadite na žicu za hlađenje, maknite pek papir, okrenite i zarolajte. Pustite neka se hladi. Pripremite kremu.

Umutite prašak za puding sa šećerom i mlijekom, 1 dcl .Ostala 4 dcl stavite zakuhati. Skuhajte puding i odmah ga hladite (stavite posudu u drugu posudu s ledenom vodom). Kad je skoro ohlađen, umutite krem sir u puding. Odložite kremu u hladnjak.

Žele od narančina soka pripremite tako da u tekućinu gdje su se kuhale naranče, stavite pripremljenu želatinu po uputama na pakiranju. Ja sam te tekućine imala 2 dcl. Žele razlijte na tanko da se brže želira.

Sad opet lagano odmotajte roladu, namažite je cheesecake kremom, poredajte nasumično narezani žele od naranče, sve lagano urolajte. I ostavite par sati da se sve lijepo stisne. Režite na šnite i uživajte.