Jabuka je kao kraljica voća najčešće pristuna u slasticama tijekom cijele godine. Ovo zdravo voće donosi mnoge dobrobiti zdravlju, a savršeno paše u štrudle, pite, muffine, crumble, a slaže se i s pudingom u kremastim kolačima, banana kruhu ili fritulama. Jabuke možete dodati i u običan biskvit ili staviti na prhko tijesto i zapeći u pećnici kao galletu, a imamo i recept za kolač s nevidljivim jabukama o kojem svi pričaju. Kad baš ne želite paliti pećnicu, a želite brzi desert, onda je za vas palačinka kolač s jabukama iz tave.

Želite li jednostavan kolač koji se priprema u nekoliko minuta, najbolji izbor je preokrenuti kolač s jabukama. 

Sastojci

  • 4 jabuke
  • 2 jaja
  • 1,5 šalica šećera
  • 1 jogurt
  • 1/2 šalice ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 2 šalice brašna
  • korica od limuna 
  • cimet

Recept za prevrnuti kolač od jabuka

16:01
Korak 1

Narežite jabuke

Lim za pečenje obložite papirom i pospite šećerom. Na šećer poslažite oguljene i deblje narezane jabuke. Pospite cimetom.

16:05
Korak 2

Izmiksajte

Pomiješajte sastojke za biskvit, a u smjesu na samom kraju dodajte tučene bjelanjke. Smjesu prelijte preko jabuka.

16:05
Korak 3

Pecite

Pecite oko pola sata na 190 stupnjeva.

16:06
Korak 4

Okrenite

Gotov kolač preokrenite na pladanj na kojem ćete ga poslužiti.