Torta od mrkve svima je već poznati kolač koji svaki put osvaja svojim sočnim biskvitom i osvježavajućom glazurom, a mi smo pronašli recept za tortu od mrkve po receptu Tine Turner, legendarne rock zvijezde. Posebnost ovog recept je u tome što je pjevačica dodala ananas koji će dati svježinu ovom kolaču, a sigurni smo da će vas oduševiti baš kao i klasična verzija ovog kolača. 

Sastojci:

  • 120 g maslaca
  • 300 g šećera
  • 3 jaja
  • 320 g brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • pola žličice sode bikarbone
  • 200 g mljevenih oraha
  • 1400 g ananasa
  • 400 g mrkve
  • 3 žlice tamnog ruma
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žličica cimeta

Glazura:

  • 80 g šećera u prahu
  • 250 g krem sira
  • korica limuna
  • sok od pola limuna
  • orasi

Priprema

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Okrugli kalup za torte promjera 20 cm (podloga) lagano namastite i obložite papirom za pečenje koji se ne lijepi. Miksajte maslac sa šećerom dok ne postane blijed. Dodajte jedno po jedno jaje, dobro miješajući između svakog dodavanja. Dodajte brašno, prašak za pecivo, bikarbonu i cimet.

Ponovno miksajte dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Dodajte naribanu mrkvu, ananas, orahe, rum i vaniliju. Promiješajte da se svi sastojci dobro sjedine. Ulijte tijesto u pripremljeni kalup za tortu i pecite oko 45 minuta ili dok ražanj umetnut u sredinu torte ne izađe čist. 

U zdjelu stavite krem ​​sir, šećer u prahu i limunov sok. Istucite zajedno dok se dobro ne sjedini, premažite preko ohlađenog kolača.

Izvor: retro food modern times