Za sve ljubitelje palačinki našli smo savršenu ljetnu verziju ove klasične slatke poslastice. Palačinke od maka u preljevu od domaćih malina su aposlutni hit koji ćete obožavati ovog ljeta. Preporučamo vam da ovaj mekan i sočan desert upotpunite s kuglicom sladoleda od vanilije ili čokolade.
Sastojci:
- 300 g brašna
- 200 ml mlijeka
- 2 jaja
- 200 ml kiselog vrhnja
- 1 žlica šećera
- prstohvat soli
- 3 žlice maka
Preljev od maline:
- 300 g malina
- 2 žlice šećera
- 1 žličica gustina
Priprema:
Umutite jaja i šećer, pa dodajte pola brašna i mlijeka uz stalno miješanje. Dodajte preostalo brašno i mlijeko, kiselu vodu, sol i mak, pa sve ponovno umiješajte velikom brzinom. U tavu ulijte nekoliko kapi ulja i dobro ju zagrijte, ulijte smjesu i precite s obje strane nekoliko minuta. Pazite da palačinke ne budu predebele. Postupak ponavljajte dok ne potrošite svu smjesu.
Maline i šećer kuhajte na laganoj vatri dok se ne raspadnu. Zatim dodajte gustin kojeg ste razmutili s malo vode. Preljev od malina još kratko prokuhajte, malo ohladite a zatim prelijte preko palačinki.
Preporučamo da na palačinke stavite i kuglicu sladoleda od vanilije.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice