Na današnji dan prije šest godina nažalost nas je napustio veliki pjevač Oliver Dragojević. Mnoge je godinama uveseljavao svojim pjesmama, koje su i dan danas jako slušane. Iako se zadnjih nekoliko godina borio s teškom bolesti, svima je ostao u sjećanju kao veliki pozitivac i veseljak. Volio je velika okupljanja sa svojim prijateljima, a volio je i finu hranu.
Kako njegova žena, Vesna kaže, mrzio je restorane, a najdraže bi mu bilo kad bi mu ona skuhala juhu od teleće koljenice s puno tjestenine, od slatkog volio je paradižot, fritule, rožatu i Ledov kornet od vanilije.
U nastavku teksta donosimo vam recept za slatki paradižot, jedan od najbopularnijih tradicionalih deserata za čiju pripremu da treba samo 5 sastojaka.
Paradižot
Sastojci:
- 550 ml mlijeka
- 3 jaja
- 4 žlice šećera
- 1,5 žlica brašna
- 1 vrećica vanilin šećera
Priprema:
Odvojite žumanjke i bjelanjke pa bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. Zagrijte mlijeko, žlicom vadite bjelanjke i kratko ih prokuhajte u mlijeku. Vadite ih šupljikavom žlicom u zdjelice u koje ćete kasnije uliti kremu. U žumanjke dodajte šećer, brašno, malo mlijeka i vanilin šećer, pa sve dobro izmiksajte da nema grudica. Ovu smjesu ulijte u mlijeko u kojem ste kuhali bjelanjke i nastavite kuhati na laganoj vatri dok ne dobijete malo gušću kremu. Prelijte ga preko šnenokli i ostavite da se desert ohladi.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice