Na današnji dan prije šest godina nažalost nas je napustio veliki pjevač Oliver Dragojević. Mnoge je godinama uveseljavao svojim pjesmama, koje su i dan danas jako slušane. Iako se zadnjih nekoliko godina borio s teškom bolesti, svima je ostao u sjećanju kao veliki pozitivac i veseljak. Volio je velika okupljanja sa svojim prijateljima, a volio je i finu hranu.

Kako njegova žena, Vesna kaže, mrzio je restorane, a najdraže bi mu bilo kad bi mu ona skuhala juhu od teleće koljenice s puno tjestenine, od slatkog volio je paradižot, fritule, rožatu i Ledov kornet od vanilije.

U nastavku teksta donosimo vam recept za slatki paradižot, jedan od najbopularnijih tradicionalih deserata za čiju pripremu da treba samo 5 sastojaka. 

Paradižot

Paradižot ili šnenokle obožavao je legendarni Oliver Dragojević
Shutterstock 

Sastojci:

  • 550 ml mlijeka
  • 3 jaja
  • 4 žlice šećera
  • 1,5 žlica brašna
  • 1 vrećica vanilin šećera

Priprema:
Odvojite žumanjke i bjelanjke pa bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. Zagrijte mlijeko, žlicom vadite bjelanjke i kratko ih prokuhajte u mlijeku. Vadite ih šupljikavom žlicom u zdjelice u koje ćete kasnije uliti kremu. U žumanjke dodajte šećer, brašno, malo mlijeka i vanilin šećer, pa sve dobro izmiksajte da nema grudica. Ovu smjesu ulijte u mlijeko u kojem ste kuhali bjelanjke i nastavite kuhati na laganoj vatri dok ne dobijete malo gušću kremu. Prelijte ga preko šnenokli i ostavite da se desert ohladi.