Za razliku od bosanske pite od bundeve koja se priprema od vučenog tijesta, narodi Sjeverne Amerike pumpkin pie zovu tart od prhkog tijesta i s kremom od bundeve.

Tradicionalno se priprema u listopadu i studenom oko Halloweena i za američki Dan zahvalnosti. Budući da je i kod nas sezona bundeve ili tikve, ove vrlo zdrave namirnice, obavezno probajte ovaj jednostavan, a preukusan recept.

Recept za pumpkin pie

Sastojci:

  • 500 g prhkog tijesta
  • 165 g smeđeg šećera
  • 1/2 žličice cimeta
  • 1/2 žličice mljevenog đumbira
  • 1/4 žličice mljevenog muškatnog oraščića
  • 1/4 žličice mljevenog klinčića
  • 1/2 žličice soli
  • 430 g pasirane bundeve
  • 1 limenka kondenziranog mlijeka
  • 3 jaja
Recept za američku pitu od bundeve
Shutterstock 

Priprema:

Prhko tijesto razvaljajte, pa utisnite u kalup. Stavite u hladnjak.

Bundevu skuhajte, pa izgnječite (trebalo bi vam 430 g pasirane bundeve). U posudi pomiješajte šećer, cimet, đumbir, muškatni oraščić i klinčiće. Zatim dodajte pire od bundeve, jaja i mlijeko. Smjesu dobro izmiješajte i izlijte u kalup na tijesto. Po želji koru možete premazati umućenim jajem. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 15 minuta. Zatim smanjite temperaturu na 180°C i pecite još 40 minuta. Ostavite da se potpuno ohladi prije posluživanja.

Detaljan postupak pogledajte u videu: