Prije nego što se bacite na pripremu recepta, izvadite sve potrebne sastojke iz hladnjaka. Sastojci na sobnoj temperaturi lakše se povezuju, stvarajući savršenu smjesu glatke teksture.

U nastavku možete pronaći i recept za šećernu glazuru, ali slobodno je preskočite ako niste fan slatkog. Kolač će biti dovoljno sladak i sočan bez dodataka.

Kruh s limunom i makom

Sastojci:
250 g glatkog brašna
4 žlice maka
1 žličica sode bikarbone
½ žličice praška za pecivo
¼ žličice soli
1 jaje (M)
150 g šećera
80 ml ulja
80 g grčkog jogurta
150 ml mlijeka
40 ml limunovog soka
1 žlica limunove korice

Glazura:
60 g šećera u prahu
1 žlica limunovog soka

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i dobro namastite manji kalup za kruh. Pomiješajte brašno, mak, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol u velikoj posudi. U drugoj posudi umutite jaja i šećer. Dodaje ulje, grčki jogurt, mlijeko, sok i koricu limuna pa ponovno dobro promiješajte. Sjedinite obje smjese drvenom žlicom. Ako i ostane par grudica, ne brinite i to je uredu.
Ulijte smjesu u pripremljeni kalup i pecite 50 do 60 minuta. Nakon isteka 30 minuta lagano pokrijte kruh aluminijskom folijom kako se gornja strana ne bi prepekla. Izvadite iz pećnice pa provjerite čačkalicom je li gotov. Kratko ostavite u kalupu, a zatim ga izvadite na rešetku.
Umutite šećer u prahu i limunov sok pa prelijte još topli kruh glazurom. U slast!