Kako vam zvuči granola s trostrukom dozom čokolade? Uz kakao i nasjeckanu čokoladu, u ovaj smo recept ubacili i obožavane grožđice u čokoladi.
Sastojci u nastavku dostatni su za otprilike pet serviranja. Ako imate veći apetit za slatko, obavezno napravite duplu smjesu!
Granola s trostrukom dozom čokolade
Sastojci:
- 250 g zobenih pahuljica
- 50 g kokosovog ulja
- 40 g kakaa
- 50 g smeđeg šećera
- 100 g meda
- 1/2 žličice soli
- 100 g nasjeckane čokolade
- 50 g grožđica u čokoladi
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Veliki lim obložite papirom za pečenje.
- Pomiješajte rastopljeno kokosovo ulje, med, šećer, sol i kakao pa time prelijte zobene pahuljice. Dobro promiješajte.
- Rasporedite smjesu na lim pa pecite pola sata. Svakih 10 minuta promiješajte.
- Izvadite granolu iz pećnice pa dodajte nasjeckanu čokoladu i dobro promiješajte.
- Kad se granola ohladi, dodajte grožđice u čokoladi, promiješajte pa premjestite u čistu staklenku.
- Čuvajte na hladnom, tamnom i suhom do tri tjedna.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice