Kako vam zvuči granola s trostrukom dozom čokolade? Uz kakao i nasjeckanu čokoladu, u ovaj smo recept ubacili i obožavane grožđice u čokoladi.

Sastojci u nastavku dostatni su za otprilike pet serviranja. Ako imate veći apetit za slatko, obavezno napravite duplu smjesu!

Granola s trostrukom dozom čokolade

Sastojci:

  • 250 g zobenih pahuljica
  • 50 g kokosovog ulja
  • 40 g kakaa
  • 50 g smeđeg šećera
  • 100 g meda
  • 1/2 žličice soli
  • 100 g nasjeckane čokolade
  • 50 g grožđica u čokoladi

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Veliki lim obložite papirom za pečenje.
  2. Pomiješajte rastopljeno kokosovo ulje, med, šećer, sol i kakao pa time prelijte zobene pahuljice. Dobro promiješajte.
  3. Rasporedite smjesu na lim pa pecite pola sata. Svakih 10 minuta promiješajte.
  4. Izvadite granolu iz pećnice pa dodajte nasjeckanu čokoladu i dobro promiješajte.
  5. Kad se granola ohladi, dodajte grožđice u čokoladi, promiješajte pa premjestite u čistu staklenku.
  6. Čuvajte na hladnom, tamnom i suhom do tri tjedna.