Ovaj recept za zapečenu zobenu kašu nadahnut je obožavanom pitom od jabuka. Ne sadrži maslac, jaja ni kravlje mlijeko, pa je prikladna i za vegane.
Preporučujemo da mirisnu zobenu kašu servirate s grčkim jogurtom i medom!
Zapečena zobena kaša s jabukom i cimetom
Sastojci:
180 g zobenih pahuljica
1 žličica cimeta
1 žličica praška za pecivo
½ žličice soli
470 ml bademovog mlijeka
20 g javorovog sirupa
1 žlica lanenih sjemenki
1 žlica kokosovog ulja
1 žličica ekstrakta vanilije
150 g jabuke
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Keramičku posudu premažite tankim slojem maslaca ili ulja. U većoj posudi pomiješajte zobene pahuljice, cimet, prašak za pecivo, sol, bademovo mlijeko, javorov sirup, lanene sjemenke, kokosovo ulje i vaniliju. Jabuku narežite na male kockice pa veći dio umiješajte u smjesu sa zobenim pahuljicama. Smjesu prebacite u kalup, a ostatak jabuka ravnomjerno rasporedite po vrhu.
Stavite u pećnicu na 40 minuta, dok čačkalica kojom ste proboli sredinu ne izađe čista. Pričekajte kratko da se malo ohladi pa poslužite!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice