Vrijeme je da iz kutije izvadite pekač za vafle i upotrijebite ga za pripremu nezaboravnog doručka za cijelu obitelj. Riječ je o pahuljastim čokoladnim vaflima, koji će biti spremni za serviranje za 20-ak minuta.
Ako vafle ne možete poslužiti istog trena, stavite ih u pećnicu zagrijanu na 50 stupnjeva. Poslužite ih s tučenim vrhnjem i sezonskim voćem!
Čokoladni vafli
Sastojci:
- 200 g glatkog brašna
- 3 žlice šećera
- 40 g kakaa
- 1 žličica praška za pecivo
- ½ žličice soli
- 3 jaja (M)
- 50 g rastopljenog maslaca
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 470 ml mlaćenice
- 100 g nasjeckane čokolade
Priprema:
- Pomiješajte brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo i sol.
- U drugoj posudi izmiksajte jaja s rastopljenim maslacem i ekstraktom vanilije. Nakon otprilike dvije minute krenite postepeno dolijevati mlaćenicu.
- Uspite suhe sastojke pa na samom kraju špatulom umiješajte nasjeckanu čokoladu.
- Zagrijte pekač za vafle, namastite ga i pecite dok vam ne ponestane smjese. Poslužite toplo!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice