Grah je mnogima prva namirnica koja pada na pamet kad se govori o varivu. Ukusno i hranjivo jelo na žlicu pripremalo se od davnina, a jedan trik pomoći će da bude ukusnije. Naime, umjesto vode stavite kocku za juhu pomiješanu s vrućom vodom.

Sastojci:

  • 450 g graha
  • 1 luk
  • 4 češnja češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice papra
  • 4 šalice vode ili temeljca
  • lovorov list
  • mljevena slatka paprika
Jednostavan recept za varivo od graha
Shutterstock 

Priprema:

Grah operite. U loncu zagrijte ulje pa popržite nasjeckani luk i češnjak. Zatim dodajte grah i promiješajte. Ulijte temeljac (kocka za juhu pomiješana s četiri šalice vruće vode). Dodajte začine i promiješajte, pa kad prokuha smanjite temperaturu i poklopite. Kuhajte oko 1-2 sata uz povremeno miješanje (mladi grah se kuha kraće). Ako se tekućina reducira, dodajte još malo. Ponovno posolite i popaprite te promiješajte.

Ako želite ubrzati proces kuhanja, grah možete namočiti preko noći. To će pomoći da grah omekša i skratiti vrijeme kuhanja.