Bliži se Praznik rada, kada službeno počinje i sezona roštiljanja na otvorenom. Priprema mesa na žaru nije teška, ali opet postoje neki trikovi koji ga mogu učiniti još ukusnijim nego inače. Svi misle da je najlakše ispeći pljeskavicu na roštilju, no često se zna dogoditi da je suha ili lako zagori, a kako do toga ne bi došlo slijedite sljedeće savjete, piše Stvar Ukusa.

Prva važna stvar je kupiti kvalitetno meso.

Pronađite mesara koji će samljeti dio koji želite dva puta, u omjeru 80% mesa i 20% masti. Meso oblikujte u okruglice, pa pritisnite rukom. Za savršeno sočne pljeskavice nemojte prejako pritiskati rukama već palcem napravite udubljenje u sredini. Pomoći će da se pljeskavica ne napuhne tijekom pečenja na roštilju.

Još jedan važan savjet je da nikada ne začinite mljeveno meso koje koristite za pljeskavicu. Jaja, luk, krušne mrvice... stavljaju se samo kada radite faširance ili ćufte.

Na kraju pljeskavice prelijte maslinovim uljem, posoliti, popapriti i pospite mljevenom crvenom paprikom te na roštilj.