Musaka je gurmansko jelo koje mnogi rado i često pripremaju. Ovaj put isprobajte naš recept za musaku s povrćem i slaninom koja je čini dodatno ukusnijom.
Sastojci:
pola kilograma krumpira
4 mrkve
pola kocke za juhu
3 jaja
2 dcl vrhnja za kuhanje
100 g naribanog sira trapista
100 g slanine
sol i papar
malo maslaca ili ulja za mazanje
Priprema:
Krumpir i mrkvu narežite na kolutove. Kuhajte ih 15 minuta u vodi u koju ste stavili pola kocke za juhu. Zagrijte pećnicu na 200C. Umutite jaja, kiselo vrhnje, trapist, malo soli i papra.
Polovicu kuhanog povrća složite u tepsiju, malo posolite, pa prelijte polovicom razmućenog jaja, kiselog vrhnja i trapist umaka. Ponovite i prelijte umakom te na vrh stavite komadiće slanine. Pecite oko 40 minuta.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice