Ako volite klasičan mac&cheese, bit ćete oduševljeni ovom verzijom u kojoj su zvijezde špinat i ricotta. Naravno, u priči su i nezaobilazni cheddar i parmezan. Sve što trebate je ubaciti penne u kremasti umak od špinata, bosiljka i ricotte, posuti sirom i peći dok ne porumeni.
Poslužite toplo i ne zaboravite na salatu!
Zapečena tjestenina sa špinatom i ricottom
Sastojci:
450 g tjestenine
300 g smrznutog špinata
10 g svježeg bosiljka
250 g ricotta sira
120 g krem sira
235 ml mlijeka
235 ml vrhnja za kuhanje
200 g naribanog cheddar sira
30 g naribanog parmezana
2 češnja češnjaka
1 žličica soli
¼ žličice papra
¼ žličice mljevenog muškatnog oraščića
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva i lagano namastite veću keramičku posudu. Penne skuhajte u kipućoj slanoj vodi prema uputama na pakiranju. Ocijedite i ostavite sa strane. U multipraktiku izblendajte špinat, bosiljak, ricottu, krem sir, mlijeko, vrhnje za kuhanje, 100 g cheddara, malo naribanog parmezana, češnjak, sol, papar i muškatni oraščić. Blendajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Dodajte smjesu od špinata u tjesteninu i promiješajte da se sve sjedini. Prebacite u keramičku posudu i posipajte preostalim sirom. Pecite dok se tjestenina ne zapeče i ne dobije boju, otprilike 20 minuta. Pustite nekoliko minuta da se ohladi, a zatim ju poslužite sa salatom.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice