Piletina je praktično i pristupačno meso koje se brzo i jednostavno priprema, a za brzi ručak najbolje je ispeći pileća prsa te dodati vrhnje za kuhanje. Donosimo vam recept za sočnu piletinu u umaku od vrnja s brokulom koju možete poslužiti s rižom ili tjesteninom.

Sastojci

400 g pilećih prsa

1 vrećica smrznute brokule ili 350 g svježe

2 dl vrhnja za kuhanje

maslac

sol, papar

Recept za piletinu u umaku od brokule

11:24
Korak 1

Narežite

Narežite pileća prsa na trakice.

11:26
Korak 2

Ispecite

Popržite meso u tavi na maslacu.

11:27
Korak 3

Kuhajte 

Dodajte brokulu, kuhajte dok ne omekša.

Piletina s brokulom u kremastom umaku za brzi ručak
Shutterstock 

11:27
Korak 4

Dodajte vrhnje

Dodajte vrhnje za kuhanje, sol i papar po želji.

11:27
Korak 5

Pirjajte

Pirjajte još nekoliko minuta dok umak ne postane kremast.