Piletina je praktično i pristupačno meso koje se brzo i jednostavno priprema, a za brzi ručak najbolje je ispeći pileća prsa te dodati vrhnje za kuhanje. Donosimo vam recept za sočnu piletinu u umaku od vrnja s brokulom koju možete poslužiti s rižom ili tjesteninom.
Sastojci
400 g pilećih prsa
1 vrećica smrznute brokule ili 350 g svježe
2 dl vrhnja za kuhanje
maslac
sol, papar
Recept za piletinu u umaku od brokule
11:24
Korak 1
Narežite
Narežite pileća prsa na trakice.
11:26
Korak 2
Ispecite
Popržite meso u tavi na maslacu.
11:27
Korak 3
Kuhajte
Dodajte brokulu, kuhajte dok ne omekša.
Shutterstock
11:27
Korak 4
Dodajte vrhnje
Dodajte vrhnje za kuhanje, sol i papar po želji.
11:27
Korak 5
Pirjajte
Pirjajte još nekoliko minuta dok umak ne postane kremast.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice