Riža je jedan od najjednostavnijih priloga, ali je omiljena i kao samostalan prilog ili u rižotu s mesom, morskim plodovima, gljivama ili povrćem. Kod nas je omiljena i u kombinaciji s graškom, tj. kao rizi bizi, jelo koje potječe iz Italije, a u Grčkoj slično jelo pripremaju s raznim povrćem i jednim neočekivanim sastojkom, a to su grožđice.
Kad ste raspoloženi za eksperimentiranje s okusima, isprobajte ovaj recept za ukusan prilog ili lagan međuobrok.
Sastojci:
1/2 luka
2 češnja češnjaka
1/2 mrkve
1 šalica riže
1/2 crvene paprike
1/2 žute paprike
1/2 zelene paprike
150 g grožđica
1 žličica soli
3 šalice vode
2 žlice nasjeckanog korijandera
Priprema:
U tavi na malo ulja popržite sitno nasjeckani luk pa dodajte nasjeckani češnjak. Zatim dodajte sitno narezanu papriku, mrkvu, grožđice, opranu rižu i promiješajte. Zalijte vodom i posolite pa poklopite i kuhajte oko 15 minuta. Pospite nasjeckanim koprom i promiješajte.
Pripremu pogledajte u videu:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice