Jedan od najpopularnijih priloga zasigurno je rizi bizi, odnosno riža s graškom, popularno jelo koje potječe iz Italije i u originalu se zove risi e bisi. Dodajte mu bijelo vino i parmezan, a još ukusniji će biti ako rižu kuhate s temeljcem.
Sastojci:
- mrkva
- luk
- češanj češnjaka
- 80 g maslaca
- 200 g riže
- 400 g graška (zamrznutog)
- 125 ml bijelog vina
- 500 ml temeljca od povrća
- 40 g svježe ribanog parmezana
- sol, papar
- nekoliko listova svežeg matičnjaka
Priprema:
Mrkvu ogulite, operite i sitno nasjeckajte. Ogulite luk i sitno nasjecakjte. Polovicu maslaca zagrijte u tavi. Prodinstajte na njemu luk, češnjak i rižu. Dodajte grašak i mrkvu pa prelijte bijelim vinom. Pustiti da vino ishlapi.
Ulijte 1/3 temeljca i kuhajte dok se riža ne skuha. Dodajte ostatak temeljca. Preostali maslac i parmezan dodajte u rižu i pomiješajte, začinite solju i paprom. Ukrasite svježim matičnjakom.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice