Jedan od najpopularnijih priloga zasigurno je rizi bizi, odnosno riža s graškom, popularno jelo koje potječe iz Italije i u originalu se zove risi e bisi. Dodajte mu bijelo vino i parmezan, a još ukusniji će biti ako rižu kuhate s temeljcem.

Sastojci:

  • mrkva
  • luk
  • češanj češnjaka
  • 80 g maslaca
  • 200 g riže
  • 400 g graška (zamrznutog)
  • 125 ml bijelog vina
  • 500 ml temeljca od povrća
  • 40 g svježe ribanog parmezana
  • sol, papar
  • nekoliko listova svežeg matičnjaka

Priprema:

Mrkvu ogulite, operite i sitno nasjeckajte. Ogulite luk i sitno nasjecakjte. Polovicu maslaca zagrijte u tavi. Prodinstajte na njemu luk, češnjak i rižu. Dodajte grašak i mrkvu pa prelijte bijelim vinom. Pustiti da vino ishlapi.

Ulijte 1/3 temeljca i kuhajte dok se riža ne skuha. Dodajte ostatak temeljca. Preostali maslac i parmezan dodajte u rižu i pomiješajte, začinite solju i paprom. Ukrasite svježim matičnjakom.