Lazanje su mnogima omiljeno jelo, a u originalu se pripremaju od kora tijesta, mljevenog mesa ili povrća i bešamel umaka i zapeče se u pećnici. Postoje i jednostavnije i brže verzije ovog jela, te ga možete pripremiti od jeftinih sastojaka.

Isprobajte nešto drulčiji recept za jeftiniju verziju ovog talijanskog specijaliteta bez paljenja pećnice. U tavi pripremite lazanje s kruhom, gotovom tjesteninom, povrćem, sirom i s dva umaka - crvenim i bijelim.

Recept za lazanje s kruhom i povrćem

Sastojci:

8 kriški kruha
100 g tvrdog sira
maslac

food-5987888_1280.jpg
pixabay 

Za umak od rajčice:

3 rajčice
1 luk
2 češnja češnjaka
1 žličica origana
1/2 žličice crvene paprike
1 žličica šećera
1/2 žličice mljevene paprike

Za bijeli umak:

1 žlica ulja
1 žličica maslaca
1 režanj češnjaka
3 šalice mlijeka
1/2 šalice tjestenine
1/2 žličice papra
1/2 žličice origana
100 g tvrdog sira

Za povrće:

1 žlica ulja
1 žličica maslaca
1 režanj češnjaka
1/2 luka
1/2 crvene paprike
1/2 zelene paprike
1/2 šalice kukuruza
100 g brokule
1 manja rajčica
1 žličica origana
1 žličica mljevene paprike

Detaljan postupa pripreme pogledajte u videu: