Piletina je jednostavno i lagano meso koje se najčešće priprema u obiteljima, a može se napraviti na više načina. Donosimo zanimljiv recept za pileće batke u umaku od meda, rižinog octa i soja umaka.
Sastojci:
8 pilećih bataka
2 žlice kukuruznog škroba
1 žlica maslaca
4 češnja češnjaka
110 g med
80 ml pilećeg temeljca
1 žlica rižinog octa
1 žlica svijetlog soja umaka
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
1/2 žličice mljevene paprike
Priprema:
Batke posolite i popaprite pa ih uvaljajte u škrob ili brašno. Pržite u tavi u kojoj ste zagrijali malo ulja. Zatim dodajte maslac, a kada se rastopi dodajte nasjeckani češnjak. Promiješajte, a zatim u posudi pomiješajte med, juhu, rižin ocat i sojin umak. Dobro izmiješajte i ulijte u pleh s mesom. Nastavite pirjati dok umak gotovo potpuno ne ispari. Gotove batke pospite nasjeckanim peršinom i mljevenom paprikom.
Detaljnu pripremu pogledajte u videu:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice