Nekada su variva i jela na žlicu bili obavezni na jelovniku, a jeli su se gotovo svakog dana. U današnje vrijeme, zbog nedostatka vremena i užurbanog načina života, sve se više traže recepti za što jednostavnija i brza jela, jede se puno tjestenine i pržena hrana, a manje povrća i žitarica. No variva i neka jela na žlicu zapravo se mogu pripremiti jako jednostavno i brzo.
Ova jela bila su često na jelovniku u vrijeme bivše Jugoslavije, a trebali biste ih jesti barem jednom tjedno. Potražite recepte klikom na link.
Shutterstock
Shutterstock
Shutterstock
Shutterstock
Shutterstock
Shutterstock
Shutterstock
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice