Piletina i njoki poznata su klasična kombinacija za brz i jednostavan ručak. Većina obožava ovo jelo zbog kremaste teksture, a neki zbog jednostavnosti pripreme. Za vas smo pronašli recept za njoke pripremljene u umaku od piletine i špinata, a jelo možete pripremiti dan prije i ponjeti sa sobom na posao. 

Sastojci:

  • maslinovo ulje
  • 30 maslaca
  • 350 g pilećih prsa
  • 4 češnja češnjaka
  • 75 ml bijelog vina
  • 1 žličica mix talijanskih suhih začina
  • 400 ml pilećeg temeljca
  • 180 g krem sira
  • 500 g njoka
  • 100 g mladog špinata
  • 30 g parmezana
  • papar

Priprema:

U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa u njemu otopite maslac, kad se malac potpuno otopi dodajte pileća prsa narezana na kockice i kuhajte 4-5 minuta na srednjoj vatri. Umiješajte češnjak i nastavite kuhati. Dodajte bijelo vino i kuhajte dok alkohol ne ispari. Umiješajte mix začina i temeljac. Kad temeljac lagano zakuha, umiješajte krem sir. Rastopite ga i neprestano miješajte dok ne dobijete kremasti umak.

Ugasite vatru i umiješajte naribani parmezan. začinite svježe mljevenim paprom i soli.