Za lagani ručak petkom preporučujemo vam tjesteninu u kremastom umaku od plodova mora, koja je obogaćena aromom češnjaka. Za pripremu će vam trebati svega 20 minuta, samo pazite da plodove mora ne prepečete. Preporučujemo da prilikom serviranja dodate maslinovog ulja i peršina za još bogatiji okus.
Sastojci:
- 500 g zamrznutih plodova mora
- 200 g tjestenine
- maslinovo ulje
- češanj češnjaka
- mladi luk
- 80 ml povrtnog temeljca
- 1 žlica sojinog umaka
Priprema:
Odmrznite plodove mora pa ih isperite pod mlazom vode. Skuhajte tjesteninu al dente te je ocijedite. Popržite plodove mora na ulju, izvadite i posolite. Na toj istoj tavi dinstajte češnjak i nasjckani mladi luk pa dodajte tjesteninu. Ulijte povrtni temeljac i sojin umak pa pirjajte 2-3 minute. Na kraju umiješajte plodove mora.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice