Ćevapi su poznato je jelo od mljevenog mesa, podrijetlom iz Bosne i Hercegovina, a jako su popularni na području jugoistočne Europe. Najčešće su servirani u lepinji sa kajmakom i lukom, a mogu se servirati i s ajvar. Kod izrade ćevapa najvažnije je odabrat kvalitetno meso, koje možete pronaći kod nekih od lokalnih mesara u vašoj okolici. Luk i češnjak nasjeckate na što manje komadiće kako bi pustili svoje sokove i meso učinili što sočnijim.
Sastojci:
- 1,5 kg mljevene junetine
- 500 g mljevene janjetine
- 4 češnja češnjaka
- 2 žličice soda bikarbone
- 40 g soli
Priprema:
Meso narežite na kockice, pa posolote. U lonac stavite očišćeni češnjak pa dodajte 100 ml vode i kuhajte dok ne proključa. Zatim pustite da se tekućina ohladi i njome prelijte meso. Pomiješajte, prekrijte prozirnom folijom i ostavite meso preko noći u hladnjaku. Nakon toga meso izmeljite, pa ga ponovno poklopite i ostavite da odstoji na sabnoj temperaturi još 4-5 sati, a zatim u smjesu dodajte soda bikarbonu i dobro pomijršajte. Oblikujte ćevape i pecite na roštilju ili u pećnici.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice