Ako tražite recept za brz i jednostavan ručak iz pećnice, imamo za vas idealno jelo gotovo u samo pola sata. Hrskava pečena piletina s palentom i cherry rajčicama ručak koji je gotovo u nekoliko jednostavnih koraka. Ružmarin i češnjak obogaćuju cijelo jelo posebnom aromatičnom notom mediteranske kuhinje.
Sastojci:
- 500 g gotove palente
- 25 g parmezana
- 2 fileta pilećih prsa
- 250 g cherry rajčica
- ružmarin
- češanj češnjaka
- maslinovo ulje
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva, prstima izlomite kuhanu palentu na male komadiće i stavite na dno manjeg kalupa za pečenje.. Dodajte parmezan i promiješajte. Stavite pileća prsa, cherry rajčice, ružmarin i češnjak na palentu, pokapajte maslinovim uljem i začinite po želji.
Pecite 25 minuta dok koža piletine ne postane hrskava i zlatna, a palenta i sir ne dobiju koricu oko rubova.
Izvor: Good food
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice